zaterdag 30 mei 2015

Er is meer dan één manier om je leven te verliezen om een moordenaar

Regisseur David Fincher lijkt voor iedere film die hij maakt een eigen stijl te ontwikkelen die perfect bij die film past. Zo ook met het op waargebeurde feiten gebaseerde "Zodiac" uit 2007.
Eén van de meest bekende seriemoordenaars uit America, de Zodiac pleegt verschillende moorden in de jaren 70 en speelt met de politie en de pers door brieven te schrijven aan de krant met zijn daden. De film richt zich op Robert Graysmith ( Jake Gyllenhaal ), een cartoonist die geobsedeerd raakt en zelf op onderzoek uitgaat om de dader te ontmaskeren en op David Toschi ( Mark Ruffalo ) de politieagent die hetzelfde wil doen.
Daarnaast zijn er rollen voor o.a. Robert Downey Jr., Brian Cox, Anthony Edwards, Chloe Sevigny.
Fincher kiest een stijl waarbij er niet veel speciaals word gedaan qua camera of montage, maar vooral gericht is op wat de karakters te melden hebben. Hij kiest er ook voor om de film echt vanuit de karakters te spelen die de zoektocht leiden ipv het vanuit de moordenaar te spelen. De moorden worden meer gebruikt als startpunt. Dit zorgt voor een crime film die anders is dan andere en door de zeer sterke cast uitstekend uit de verf komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten