zaterdag 9 mei 2015

Ze gaan allemaal gekleed in zwart en wit...

Werk nooit samen met dieren en kinderen, je hoort het vaak zeggen in de film en tv wereld. Maar dat advies slaat Jim Carrey in de wind in "Mr. Popper's Penguins" uit 2011 van regisseur Mark Waters ( The Spiderwick Chronicles ).
Zakenman Mr. Popper ( Jim Carrey ) zag als kin zijn vader, die ontdekkingsreiziger was, maar weinig en nu hij zelf volwassen is besteed hij zijn eigen tijd ook alleen aan zijn werk en niet echt aan zijn kinderen die bij hun moeder ( Carla Gugino ) wonen. Dan krijgt hij van zijn overleden vader een laatste souvenir, een levende pinguïn en als hij probeert hem weg te krijgen besteld hij er per ongeluk nog 5 bij. Als zijn kinderen en ex vrouw de beesten zien krijgt hij eindelijk de kans om weer een connectie met ze te maken.
Carrey zorgt in deze familiefilm voor de nodige grappen en grollen, maar de pinguins zijn de echte sterren van de film. Soms waren ze echt en soms kwamen ze uit de computer, maar de manier waarop ze allemaal een eigen karakter kregen is zeer sterk gedaan. Een heerlijke familiefilm waar jong en oud van kan genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten