woensdag 28 oktober 2015

De man met de hoed is terug...

Na het succes van de eerste Indiana Jones film uit 1981, besloot Steven Spielberg om het tweede deel geen kopie van de eerste film te maken, maar hij koos voor een andere en donkere insteek met "Indian Jones and the Temple of Doom" uit 1984. Zoals ook het geval is bij de eerste Star Wars trilogie, is het tweede deel altijd het donkere deel en dat is hier ook het geval.
Indiana Jones ( Harrison Ford ) beland met Zangeres Willie Scott ( Kate Capshaw ) en de jonge Short Round ( Jonathan  Ke Quan ) in India en daar wordt hij door een wanhopig dorpje gevraagd om de mystieke stenen terug te brengen en de kinderen te bevrijden van een sekte in de catacomben van een oud paleis.
De toon van de film is inderdaad een stuk donkerder dan het eerste deel, maar het laat ook een meer veelzijdige Indiana zien. Short Round zorgt voor de nodige humor en laat ook de zachte kant van Indiana zien. De actie is wederom non stop en draagt zeker bij aan het verhaal. Voor Spielberg zelf was het filmen niet altijd even prettig maar het maakte alles goed dat hij zijn vrouw Kate Capshaw daar ontmoette.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten