maandag 26 oktober 2015

Hij is meer dan alleen maar een nummer...

Het verfilmen van een computerspel is nooit gemakkelijk zoals in 2007 bleek uit de verfilming 'Hitman' naar het gelijknamig spel. Dat weerhield debuterend regisseur Aleksander Bach er niet van om het nogmaals te proberen met "Hitman: Agent 47" die in 2015 uitkwam.
De huurmoordenaar die alleen bekent staat als Agent 47 ( Rupert Friend ) werkt samen met een vrouw ( Hannah Ware ) om haar te helpen haar vader te vinden om zo de geheimen van haar afkomst te ontdekken.
Het verhaal heeft niet veel om handen, ondanks een paar wendingen. Wat betreft de overeenkomsten met het spel, die zijn er een aantal zoals het snel wisselen van kostuum om de tegenstanders te misleiden, de totale emotieloze agent 47 en de heftige en bloederige actiescènes. Met name op die eerste twee punten sloeg de 2007 versie de plank mis. Wat een groot gemis is in de film zijn de sluip en voorzichtigheidsacties die je als speler in het spel moet doen. Hier duikt de agent in ieder gevecht tegen een bijna eindeloze stroom van tegenstanders zonder daar echt over nagedacht te hebben.
Als je de film niet te veel met het spel vergelijkt en niet zozeer op het verhaal let, dan is het een lekkere actie film.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten