dinsdag 6 oktober 2015

Zeg zijn naam nooit drie keer!

Componist Danny Elfman heeft aan zeer veel grote films en tv series gewerkt en met veel verschillende regisseurs gewerkt, maar zijn belangrijkste samenwerking is met regisseur Tim Burton waarvan hij voor bijna alle ( met uitzondering van twee films ) films de muziek verzorgde. Hun tweede samenwerking was de film "Beetlejuice" uit 1988.
Adam ( Alec Baldwin ) en Barbara ( Geena Davis ) hebben zeer veel tijd geinvesteerd om hun huis mooi te maken, maar dan komen ze te overlijden. Ze blijven echter in hun huis achter en vinden het maar niets als er een nieuwe familie intrekt. Eerst proberen ze zelf om ze weg te jagen, maar als dit niet lukt schakelen ze de hulp in van Betelgeuse ( Michael Keaton ), een bio exorcist die graag de mensen de stuipen op het lijf jaagt.
Ondanks dat hij de titelrol speelt is Michael Keaton slechts 17 en een halve minuut in beeld in de film, maar hij steelt iedere scene waarin hij zit. Burton gebruikt zeer veel donkere humor in combinatie met geweldige set design, stop motion animatie en natuurlijk de geweldige score van Elfman. Hij weet dit bizarre verhaal te gronden en te versterken met zijn muziek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten