woensdag 14 oktober 2015

Leven is wachten

Na met elkaar samen te hebben gewerkt in 'Saving Private Ryan' en 'Catch Me If You Can' was "The Terminal" uit 2004 de derde film van regisseur Steven Spielberg en acteur Tom Hanks.
Victor Novarski ( Hanks )  komt aan op luchthaven JFK uit een politiek instabiel land. Vanwege de val van zijn regering zijn de papieren niet meer geldig in de luchthaven, en dus is hij gedwongen om in de luchthaven te verblijven tot de oorlog afkoelt. Dus maakt hij van de luchthaven zijn huis en ontwikkelt een vriendschap met de mensen die er werken waaronder Amelia Warren ( Catherine Zeta-Jones ).
Het verhaal is geschreven door Andrew Niccol ( The Truman Show, S1m0ne )en is geïnspireerd door het waargebeurde verhaal van Merhan Nasseri die jarenlang op het vliegveld Charles de Gaulle heeft gewoond.
Spielberg weet van een zeer apart verhaal een prachtige film te maken met veel hart en prachtige beelden. En hoewel bijna de hele film in het vliegveld afspeelt weet hij toch steeds interessante hoeken te kiezen en geeft het gevoel dat je in een hele stad bent. Hanks weet ook met dit aparte karakter dat in het begin geen Engels spreekt, maar dat langzaam aan leert een mooie rol neer te zetten en eohij blijft boeien van begin tot einde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten