vrijdag 16 oktober 2015

Terug naar een sterrenstelsel, ver, heel ver weg...

In 1983 kwam er een einde aan de originele Star Wars trilogie van George Lucas met "Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi" met wederom een andere regisseur aan het stuur, dit keer Richard Marquand.
Luke Skywalker ( Mark Hamill ) moet Han Solo ( Harrison Ford ) bevrijden uit de handen van Jabba the Hutt zodat ze samen met Princess Leia ( Carrie Fisher ) en de rest van de rebellen de tweede deathstar kunnen vernietigen. Ondertussen strijd Luke om Darth Vader terug te krijgen van de duistere kant en hem uit de grip van the emperor ( Ian McDiarmid ) te krijgen.
Dit derde deel ( of uiteindelijk zesde deel ) kan worden gezien als de derde actie in de eerste trilogie waar de eindstrijd wordt gevochten en alle verhaallijnen ten einde komen. Lucas heeft met de drie films een zeer sterk verhaal met zeer interessante karakters weten neer te zetten waarvan de meeste zeer mooie karakter ontwikkelingen laten zien. De technologie was bij deze film ook een stuk verder en daardoor is het ook zeker de mooist uitziende Star Wars film. Een waardige afsluiting, maar later dit jaar zien we hoe het verder gaat want dan komt deel VII in de bioscoop en zien we hoe het nu vergaat met Luke, Han en Leia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten