donderdag 1 oktober 2015

Een zeer emotionele film

Computer animatie studio Pixar is altijd in om nieuwe dingen te proberen en niet alleen maar op dezelfde formule door te blijven gaan. Ze kwamen ze met 'Wall-E', waarin voor een zeer groot gedeelte van de film niet werd gesproken, Gooide ze het tweede deel van 'Cars' compleet om en lieten ze een brompot opa de hoofdrol spelen in 'Up'. Met "Inside Out" uit 2015 gooien ze het weer over een andere boeg, namelijk de mens en zijn emoties.
De jonge Riley verhuisd van Minnesota naar San Francisco en dit is flink wennen voor haar emoties Joy ( Amy Poeler ), Sadness ( Phyllis Smith ), Anger ( Lewis Black ), Fear ( Bill Hader ) en Disgust ( Mindy Kaling ).
De keuze om een film te maken over het opgroeien van een kind en de emoties die hier een rol bij spelen zal niet direct gelinkt worden met een animatiefilm, maar Pixar zorgt dat het werkt. Visueel is het weer een nieuw hoogtepunt en ook weten ze weer perfect de emoties van de kijker op te wekken. Kinderen zullen de grappige karakters erg leuk vinden en volwassenen zullen de verschillende emoties meer begrijpen en dit zorgt voor een leuke filmavond voor het hele gezin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten