vrijdag 30 oktober 2015

Vergeet nooit. Vergeef nooit.

Regisseur Tim Burton houd absoluut niet van musicals, maar dat weerhield hem er niet van om in 2007 zelf een musical film te maken. "Sweeney Tod: The Demon Barber of Fleet Street" is gebaseerd op de gelijknamige Broadway Musical van Stephen Sondheim.
De barbier Benjamin Barker ( Johnny Depp ) wordt ten onrechte opgesloten omdat rechter Turpin ( Alan Rickman ) verliefd is op zijn vrouw. 15 jaar later komt Barker terug naar London als Sweeney Todd om wraak te nemen. Hij opent een barbier winkel boven de pastei winkel van Mrs. Lovett ( Helena Bonham Carter ) en begint zijn klanten te vermoorden die daarna door Lovett tot pasteitjes worden gemaakt.
Tim Burton nam een groot risico toen hij Depp als hoofdrol speler castte aangezien nog nooit iemand hem had horen zingen, maar hij wist dat Depp de perfecte Todd zou zijn. En iedereen zal blij verrast zijn als Depp zijn eerste nummer inzet, want zingen kan hij ook al. De musical is perfect verfilmd met een echte Burton look en feel en met het in stand houden van de muzikale nummers. Ongeveer 70% wordt in de film gezongen en de focus ligt daarbij vooral op Todd en Lovett. Naast een musical is dit ook een echte horror film waar het bloed rijkelijk vloeit, soms misschien een beetje te veel, maar ook dit is een hommage aan de klassieke horror films van vroeger. Absoluut een hoogtepunt voor zowel Burton als Depp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten