maandag 5 oktober 2015

Ze weten wat je laat schrikken

Het probleem met remakes van films is dat ze op elk vlak worden vergeleken met het origineel. Aan de ene kant is dat heel logisch, maar aan de andere kant zijn de nieuwe versies in een totaal andere tijd gemaakt en spelen vaak ook in een totaal andere periode af, dus vergelijken is bijna onmogelijk. "Poltergeist" uit 2015 is een remake van de gelijknamige film uit 1982 die dus 33 jaar eerder is gemaakt.
Eric ( Sam Rockwell ) en Amy ( Rosemarie DeWitt ) zijn net verhuisd met hun drie kinderen als er rare dingen in het huis gebeuren. Als de jongste dochter Mady ( Kennedi Clements ) door boze krachten wordt ontvoert schakelen ze de hulp in van paranormale begaafden waaronder Carrigan Burke ( Jared Harris ) om haar te redden.
Deze film van regisseur Gil Kenan houd zich grotendeels aan het verhaal van de originele film, maar komt hier en daar wat gehaast over. Alles lijkt in slechts 2 dagen te gebeuren, in tegenstelling tot het origineel dat over een veel langer tijdsbestek leek te gaan waardoor de mentale aftakeling van de familie wat beter te begrijpen was. De film vertrouwd ook wat meer op schrikmomenten dan het origineel, maar dat is niet perse slecht. Als losstaande film is het een degelijke angst horror, met sterke rollen van Rockwell en de kleine Clements.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten