donderdag 15 oktober 2015

Verloren onderweg

Dat Wende Snijders kan zingen dat weten we al een tijdje maar dat ze ook kan acteren zien we in haar filmdebuut "Zurich" uit 2015. Zurich is de tweede film van regisseur Sacha Polak ( Hemel ) en laat zien dat Polak met een miniem verhaal een zeer boeiende film kan maken.
Na de dood van haar vriend weet Nina ( Snijders ) zich geen raad en zwerft ze in de anonimiteit langs de Duitse autobaan en gaat op in het truckers leven waar ze Matthias ( Sasha Alexander Gersak ) ontmoet.
De film begint met het tweede deel waardoor je als kijker niet precies weet waarom Nina ronddoolt, maar langzaamaan word alles duidelijk. Snijders maakt een zeer sterk debuut in een film waarbij ze voor een zeer groot deel alleen in beeld is zonder veel te praten. Er is sowieso erg weinig tekst in de film die vooral gevuld is met sfeerbeelden. De tergende drama van liefde die wegvalt en de geheimen die duidelijk worden zijn zeer mooi in beeld gebracht en de totale verlorenheid is van het gezicht van Snijders af te lezen. Terecht is ze genomineerd voor een gouden kalf voor beste actrice die dit jaar helaas aan haar voorbij ging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten