zondag 4 oktober 2015

Met alleen intelligentie kom je niet zo ver als je de wereld wil redden .

Van 1994 tot 2009 was acteur Noah Wyle te zien in de populaire ziekenhuis serie 'E.R.'. Maar in die zelfde tijd speelde hij ook de hoofdrol in 3 TV films van de 'Librarian' trilogie. Het begon in 2004 met "The Librarian: Quest for the Spear" van regisseur Peter Winther.
Flynn Carsen ( Noah Wyle ) houd van leren. Hij is 30 + en heeft inmiddels al 22 graden op zak, maar wordt nu door zijn professor uit de klas gezet om te leren van het echte leven. Flynn krijgt meteen een uitnodiging van de bibliotheek om de nieuwe bibliothecaris te worden, maar die rol is anders dan hij had gedacht. Het is namelijk een geheime bibliotheek die alle grote wonderen van de mensheid bewaard zoals de ark van het verbond, Excalibur en de doos van Pandora. Als een deel van de staf van het lot wordt gestolen moet Flynn de andere delen gaan vinden en hierbij krijgt hij hulp van Nicole Noone ( Sonya Walger ).
De film is geïnspireerd door films als Indian Jones, King Solomon's Mines en Romancing the Stone, maar heeft een duidelijk TV gevoel. Dat neemt niet weg dar Wyle een zeer aangenaam karakter speelt met veel humor en hart waardoor dit boven de gemiddelde TV film uitstijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten