dinsdag 20 oktober 2015

Welkom in Japan, Mr Bond

Na vijf keer in de huid van geheim agent 007 te zijn gekropen nam Sean Connery in 1967 voor de eerste keer afscheid van het karakter met de film "You Only Live Twice" van regisseur Lewis Gilbert.
James Bond ( Sean Connery ) en het Ninja team van de Japanse geheime dienst moeten de ware boosdoener van een reeks spacejackings vinden waarbij Russische en Amerikaanse ruimteschepen werden gestolen om zo te voorkomen dat een nucleaire oorlog wordt uitgelokt. S.P.E.C.T.R.E. onder leiding van Blofeld ( Donald Pleasance ) blijkt hier achter te zitten.
Natuurlijk zijn de bekende karakters weer terug zoals M. ( Bernard Lee ), Miss Moneypenny ( Lois Maxwell ) en de man met de gadgets Q (Desmond Llewelyn ).
Connery heeft het karakter helemaal in zijn vingers en speelt het met alle gemak. De combinatie van geweldige sets ontworpen door Ken Adams ( de vulkaan set is nog steeds één van de grootste en indrukwekkendste sets ooit ), de Japanse invloeden en de muziek van James Bond veteraan John Berry zorgen voor een zeer gedenkwaardige Bond film.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten