donderdag 29 oktober 2015

De wereld redden raakt nooit uit de mode

We hebben er vier jaar op moeten wachten maar regisseur Guy Ritchie heeft weer een nieuwe film, "The Man from U.N.C.L.E.", gebaseerd op de gelijknamige serie uit de jaren 60.
In de vroege jaren 1960 worden twee concurrenten gedwongen om samen te werken. CIA-agent Napoleon Solo ( Henry Cavill ) en KGB agent Illya Kuryakin ( Arnie Hammer ) moeten het opnemen tegen een mysterieuze criminele organisatie, die werkt aan kernwapens. De dochter van een atoomwetenschapper Gaby ( Alicia Vikander ) moet hen helpen om bij de organisatie binnen te dringen.
De film verteld het origine verhaal, dat in de TV serie nooit aan de orde is gebracht. Hammer en Cavill zijn perfect gecast en vormen een goed team dat moet leren om samen te werken. Ritchie brengt zijn eigen sfeer, montage, shots en muziek in de mix en zet vooral weer een erg coole film neer die doet verlangen naar meer. Een perfecte balans tussen actie, humor en avontuur en een ware ode aan de oude spion films. Daarnaast zijn er mooie aanvullende rollen van Jared Harris, Elizabeth Debicki en Hugh Grant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten