dinsdag 27 oktober 2015

Voor één man is de wereld niet genoeg

Pierce Brosnan heeft in totaal vier keer de rol van geheim agent 007 op zich genomen. De derde keer was in "The World is Not Enough" uit 1999 en werd geregisseerd door Michael Apted.
James Bond ( Brosnan ) ontdekt een nucleaire plot als hij de olie-erfgename Elektra King ( Sophie Marceau ) beschermt van haar voormalige ontvoerder Renard ( Robert Carlyle ), een internationale terrorist die niet geen pijn voelt.
De film heeft veel hommages naar voorgaande Bond films in zijn actiescènes maar gaat qua plot dieper dan menige andere Bond film. Het is niet alleen maar een aaneenschakeling van actie, maar laat de kijkers opletten en brengt ze aan het denken. Dit is zeker een groot pluspunt van de film, maar niet iedere Bond film deelt die mening. Brosnan bereikt in deze film de piek van zijn karakter en heeft hem helemaal door en doordat hij hier veel van de actie zelf deed, zet hij hem ook het beste neer. Helaas was dit de laatste film van Desmond Llewelyn ( Q ) die vlak na de film overleed in een auto-ongeluk, maar in de film stelt hij zijn opvolger R ( John Cleese ) al voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten