zaterdag 24 oktober 2015

Laat nooit los

Mount Everest is de hoogste berg ter wereld met zijn 8850 meter en is de ultieme uitdaging voor bergbeklimmers. In de jaren 90 kwamen er echter ook verschillende bedrijfjes op die 'normale mensen' naar de top probeerden te helpen onder leiding van ervaren klimmers. Eén van die bedrijven was 'Adventure Consultants' van de Nieuw Zeelandse klimmer Rob Hall. In 1996 ging Hall wederom met een groep de bergen in en die expeditie is in 2015 verfilmd als "Everest" door regisseur Baltasar Kormakur.
Op de ochtend van 10 mei 1996, beginnen Rob Hall (Jason Clarke ) en zijn groep waaronder Beck Weathers ( Josh Brolin ), Doug Hansen ( John Hawkes ) en Yasuko Namba ( Naoko Mori ) hun laatste klim naar de top van de Mount Everest, het hoogste punt op aarde. Maar het noodlot slaat toe als een hevige storm de berg overvalt en de avonturiers overspoelt met één van de hevigste sneeuwstormen ooit. Uitgedaagd door de zwaarste omstandigheden denkbaar, moeten de klimmers de ijzige wind en vrieskou doorstaan in een epische strijd om te overleven tegen bijna onmogelijk kansen.
Kormakur geeft de kijkers het gevoel dat ze zelf op de berg aanwezig zijn, met zeer indrukwekkende 3D beelden van deze machtige berg.Een zeer aangrijpende verfilming van één van de grootste tragedies van Everest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten