maandag 12 oktober 2015

Wie is het laatste meisje

Originaliteit in het Horror slasher comedy genre is vaak ver te zoeken, en het is dus altijd zeer verfrissend als er een nieuw idee wordt bedacht. "The Final Girls" uit 2015 van regisseur Todd Strauss-Schulson is zo'n film waarbij het nieuwe idee ook nog eens goed wordt uitgevoerd.
Als Max (Taissa Farmiga) en haar vrienden met tegenzin een eerbetoon screening van een beruchte slasher film uit de jaren 80 waar haar overleden moeder (Malin Akerman) in speelde bijwoont, worden ze per ongeluk meegezogen in het witte doek. Ze beseffen al snel dat ze zijn opgesloten in de cult-klassieker film en moeten samenwerken met de fictieve en noodlottige 'Camp Bloodbath' counselors, waaronder Max haar moeder, om tegen de machete zwaaiende gemaskerde moordenaar uit de film te vechten
Dat mensen in een tv serie of film worden gezogen is natuurlijk niet nieuw, maar om dit in een slasher comedy film te doen en vooral de manier waarop is nieuw en zeer sterk. Het spelen met conventies, titels, muziek en flashback scenes is zeer origineel. Daarnaast is de film een waar eerbetoon aan de slasher films uit de jaren 80.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten