zondag 26 juli 2015

Als je wilt blijven leven moet je gehoorzamen

Neem wat 'I, Robot' en doe er wat '2001: ...' en een beetje 'Enemy of the state' bij en je krijgt de thriller "Eagle Eye" uit 2008 van regisseur D.J. Caruso.
Jerry ( Shia LaBeaouf ) en Rachel ( Michelle Monaghan ) zijn twee vreemden van elkaar die bij samen komen door een mysterieus telefoontje van een onbekende vrouw. De zoon van Rachel wordt bedreigt en hierdoor moeten Jerry en Rachel een reeks van steeds gevaarlijkere situaties doorlopen waarbij ze in de gaten worden gehouden door iedere camera.
Het gegeven waarbij twee vreemden worden samengebracht en taken moeten volbrengen om in leven te blijven is niet nieuw, maar er wordt hier weer een iets andere kijk op gegeven. De film is vooral bedoelt als adrenaline kick en daar slaagt hij goed in. Er zijn weinig rustmomenten alleen hier en daar voor wat verhaal achtergrond, maar over het algemeen gaat de film non stop door. Dit is ook een film waar je niet al te diep en ver moet gaan nadenken over de mogelijkheid van de gebeurtenissen, maar gewoon lekker meegaan op de trip.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten