donderdag 9 juli 2015

Eén keuze kan je vernietigen

De film 'Divergent' uit 2014 was zeer trouw aan het boek van Veronica Roth, het vervolg "Insurgent" van regisseur Robert Schwentke ) is echter vrij los gebaseerd op het boek en dat neemt veel kracht van de film weg.
Tris ( Shailene Woodley ) heeft samen met Four ( Theo James ) onderdak gevonden in de vlucht voor Jeanine ( Kate Winslet ) die nog steeds op zoek is naar de Divergent mensen. Om achter de inhoud van een geheime doos, die de ouders van Tris bewaakte, te komen heeft ze echter Tris nodig om hem te openen.
Doordat er voor een veel simpeler verhaal is gekozen voor de film ten opzichte van het boek zijn de gebeurtenissen te snel opvolgend en zit er weinig spanning in het verhaal. De kracht van het boek was de onderlinge relaties van alle karakters en de spanning tussen Tris en Four, maar daar is in de film weinig van terug te zien. Visueel ziet het er wel weer geweldig uit en gaat het nog een stapje verder dan deel 1, maar helaas had er veel meer in gezeten als men dichter bij het boek was gebleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten