dinsdag 28 juli 2015

Doe de deur niet open, neem de telefoon niet op, maar vooral... niet schreeuwen.

Regisseur Wes Craven is een ware horror legende met films als 'The Last House on the Left', 'Nightmare on Elm Street' en 'The Hills have Eyes'. In 1996 zorgde hij voor een vernieuwing van het genre door er meer thriller elementen en humor in te stoppen en zo kwam hij met "Scream".
Een jaar na de dood van de moeder van Sidney Prescott ( Neve Campbell ) beginnen er weer doden te vallen die het werk lijken te zijn van een seriemoordenaar met een schreeuw masker op. Niemand is veilig als de moordenaar de jongeren één voor één te pakken neemt. Is het de onnozele deputy Dewey ( David Arquette ), de gehaaide verslaggever Gale Weathers ( Courteney Cox ) of iemand uit de vrienden kring van Sidney.
Craven speelt met het genre en laat door de acteurs verschillende theorieën uit klassieke horror films de ronde doen. Vooral de thriller aspecten van de film maken dit tot een zeer geslaagde horror die inmiddels al 3 vervolgen opleverde en er is momenteel een TV serie op de buis. Ook is de film al vaak geparodieerd in films als 'Scary Movie'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten