vrijdag 24 juli 2015

Het leven begint om 03:00 uur

Regisseur Doug Liman is nu bekend van grote Hollywood films als 'Edge of Tomorrow' en 'Mr. and Mrs. Smith' maar hij begon meer als independent filmmaker met films als 'Swingers' en "Go". Deze laatste film zorgde voor zijn echte doorbraak.
Go draait om de gebeurtenissen van een drugs deal verteld vanuit drie totaal verschillende oogpunten. Ronna ( Sarah Polley ) heeft geld nodig en slaat haar dealer Simon ( Desmond Askew ) over om drugs te scoren van zijn dealer Gaines  ( Timothy Olyphant ) om die door te verkopen. Simon gaat met zijn vrienden naar Vegas maar krijgt de locale maffia achter hem aan. Adam ( Scott Wolf ) en Zack ( Jay Mohr ) zijn twee acteurs die gepakt worden met drugs en daarom een deal sluiten om undercover te gaan om dealer Simon te pakken te krijgen.
De film zit zeer slim in elkaar met een leuke overlap tussen de 3 verschillende verhalen. Liman legt niet alles uit en laat de kijker vooral zelf conclusies trekken wat de kijkervaring absoluut ten goede komt. Een geweldige cast waarbij er zeer veel karakters zijn, maar ze krijgen allemaal genoeg tijd om ze ook echt te leren kennen. Liman liet hier al goed zijn dat hij zeer veel talent heeft, en een goed oog voor beeld en verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten