zondag 5 juli 2015

Oost en west komen samen in strijd en vriendschap

Naast de meer komische rollen die Jackie Chan speelt in Amerikaanse films is hij ook nog steeds te zien in veel Chinese films, soms in gelijksoortige rollen maar ook regelmatig in meer historische films zoals "Tian Jiang Xiong Shi" of in de Engelse titel Dragon Blade uit 2015.
Wanneer de corrupte Romeinse leider Tiberius ( Adrien Brody ) met een gigantische leger aankomt bij de Zijderoute ( de handelsroute tussen Oost en West ), sluit Huo An ( Jackie Chan ) zich met zijn leger aan bij het elite legioen of de overgelopen Romeinse soldaten onder leiding van generaal Lucius ( John Cusack ) om zijn land en zijn nieuwe vrienden te beschermen.
De film is in alle opzichten episch te noemen, de veldslagen en mensenmassa's zijn ongekend voor Chinese films. Naast de geweldig in beeld gebrachte actie is er ook een diepgaand verhaal dat hier en daar wat warrig overkomt, maar al met al goed ten tonele word gebracht. Chan laat wederom zien dat hij ook gewoon een zeer sterk acteur is. Cusack en Brody doen het vooral in de actie zeer goed, maar in de rustige momenten kan toch meer worden verwacht van deze sterren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten