maandag 27 juli 2015

Verfijning heeft een naam

Dat niet iedere typetje dat Johnny Depp naar het grote scherm brengt even succesvol is laat hij zien in de film "Mortdecai" van regisseur David Koepp uit 2015. Het is duidelijk te zien dat Depp zeer veel lol had met dit personage, maar dit leidt helaas wel af tijdens het kijken naar de film.
Kunsthandelaar Lord Charlie Mortdecai ( Depp ) is een decadente Engelsman die samen met zijn beeldschone vrouw Johanna (Gwyneth Paltrow) aan de financiële afgrond staat. Hij kan zijn eer redden als hij voor de Britse geheime dienst Mi5 een klusje opknapt. Inspecteur Martland (Ewan McGregor) vraagt Mortdecai om een belangrijk schilderij op te sporen dat volgens de kenners de codes van een bankrekening vol Nazigeld bevat. Samen met zijn bediende Jock ( Paul Bettany ) reist hij de wereld over op zoek naar het schilderij.
Depp doet zijn best om een zo leuk mogelijk karakter neer te zetten, maar slaagt hier niet helemaal in. Door de verschillende voiceovers die veel uitleg doen, komt de film hier en daar wat warrig over en de samenhang gaat hierdoor wat verloren. Visueel ziet de film er goed uit, vooral de 3D landkaart die steeds bij het reizen over de wereld gebruikt word is zeer goed gedaan. De film blijft wel een vermakelijke film, maar zal je niet al te lang bijblijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten