zaterdag 18 juli 2015

Stel je een plek voor waar niets onmogelijk is

Dat regisseur Brad Bird naast animatiefilms ook live action films kan regisseren liet hij al zien in 'Mission: Impossible - Ghost Protocol'. Nu komt hij samen met schrijver Damon Lindelof ( Lost ) met "Tomorrowland" uit 2015.
De slimme en optimistische tiener vol met wetenschappelijke nieuwsgierigheid Casey ( Britt Robertson ) krijgt een speldje waarmee ze een futuristische stad ziet. Als ze door het jonge meisje Athena  ( Raffey Cassidy ) naar de voormalig boy-genius uitvinder Frank ( George Clooney ) wordt gebracht start een missie om de geheimen van een raadselachtige plaats ergens in tijd en ruimte te achterhalen en de wereld te redden van de ondergang.
De film gaat zeer sterk van start en en visuals zijn zeer spectaculair. Maar naar verloop begint de film een beetje met de Disney moraal te strooien en dat hadden ze beter achterwegen kunnen laten. Clooney zet een aardige rol neer, hoewel wat snel wisselend van karakter en Robertson laat zien dat ze nog steeds goed een tiener kan spelen hoewel ze al 25 is. Maar de sterkste rol word gespeeld door Cassidy die nog een grote toekomst te wachten staat. Al met al een onderhoudende film, al is hij wat moralistisch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten