woensdag 15 juli 2015

Hij wil alleen maar naar huis.

Na zijn eerste science fiction film 'Close Encounters of the Third Kind' uit 1977 waarbij de buitenaardse wezens alleen aan het einde te zien waren, kwam regisseur Steven Spielberg in 1982 met "E.T. the Extra-Terrestrial" waarbij een alien de hoofdrol speelde.
Tijdens een missie op aarde blijft de kleine E.T. per ongeluk achter op deze vreemde planeet. Gelukkig ontmoet hij de 10 jarige Elliott ( Thomas Henry ) die na de scheiding van zijn ouders ( waaronder Dee Wallace ) zich wat alleen voelt. Terwijl E.T. kennis maakt met het zusje Gertie ( Drew Barrymore ) en de oudere broer Michael ( Robert MacNaughton ) is er een groep van het leger op zoek naar de eerste buitenaardse bezoeker van de aarde.
E.T. is en blijft een geweldige familiefilm die zowel ouderen als kinderen in het hart zal raken. Spielberg zet een prachtige sfeer neer en zorgt voor een zeer sterke emotionele lading in de film. De kinderen zijn zeer sterk gecast en ook de volwassen rollen van o.a. Peter Coyote komen goed tot hun recht. E.T. voelt aan als een echt wezen waar je zeer betrokken bij raakt. Dit is een film die je ooit een keer gezien moet hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten