donderdag 2 juli 2015

Een uitdaging waar hij nooit aan gedacht had. Een Leraar die hij nooit had verwacht.

De familie Smith ( Will Smith en Jada Pinkett Smith ) wilden een remake maken van de klassieker The Karate Kid uit 1984 en zagen hun zoon Jaden Smith graag in de hoofdrol. Het echtpaar namen de rollen van producten op zich en zo kwam de Smith familiefilm "The Karate Kid" in 2010 uit.
De van oorsprong Nederlandse regisseur Harald Zwart stond aan het roer en hij vond in Jackie Chan een geweldige partner die de rol van Mr. Han ( deze films Mr. Miyagi ) op zich nam en die er ook voor zorgde dat er op de meest fantastische Chinese locaties gefilmd kon worden waaronder de verboden stad waar al sinds 'The Last Emperor' uit 1987 niet meer gefilmd was.
Dre ( Jaden Smith ) verhuisd met zijn moeder ( Taraji P. Henson ) naar China voor haar werk. Jaden krijgt ruzie met Cheng ( Zhenwei Wang ) en wordt continue achterna gezeten. Om hieraan te ontsnappen krijgt hij de hulp van de klusjesman Mr. Han ( Jackie Chen ) die hem Kung Fu gaat leren zodat Dre mee kan doen in een groot Kung Fu tournooi.
De film volgt grotendeels het plot van het origineel, maar door de verplaatsing naar China is de film veel grootser opgezet. Jaden laat zien dat hij het talent van zijn ouders heeft, en de trainingen en gevechten zien er zeer goed uit. Jackie Chan laat zien dat hij meer kan dan alleen de lolbroek uithangen en grappige gevechten kan doen. Hij laat zich deze keer van een zeer serieuze kant zien en toont dat hij ook gewoon een zeer goed acteur is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten