woensdag 29 juli 2015

Laat niemand je vertellen... dat je iets niet kan doen

Will Smith is bekend geworden in de comedy serie 'The Fresh Prince of Bel-Air' en zijn eerste films waren actiefilms. Maar dat hij naast comedy en actie ook gewoon een zeer sterke drama acteur is laat hij o.a. zien in "The Persuit of Happyness" uit 2006 van regisseur Gabriele Muccino.
Chris Gardner ( Smith ) heeft alles geïnvesteerd in een medisch apparaat dat net iets beter is dan de anderen, maar ook duurder en daardoor onverkoopbaar blijkt. Wanneer zijn vrouw hem verlaat, hij zijn huis en bank rekening verliest, moet hij zijn vijfjarige zoontje Christopher ( Jaden Smith ) alleen opvoeden en uit nooit moet hij in tehuizen voor daklozen slapen. Als Gardner uiteindelijk als stagair bij een effectenmakelaar kan beginnen moeten hij en zijn zoon nog veel ontberingen doorstaan om de droom op een beter bestaan te verwezenlijken.
De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en Smith zet een fantastisch karakter neer. Ook zijn eigen zoon Jaden laat zien dat er een groot acteur in dit kleine mannetje schuil gaat. Een zeer ingrijpende film en een waren inspiratie voor iedereen die graag iets wil bereiken in zijn leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten