maandag 20 juli 2015

Leven, vrijheid en het streven naar wraak.

Regisseur Quentin Tarantino heeft al verschillende genre's gebruikt in zijn films, maar er stond er nog eentje hoog op zijn verlanglijst, de western of zoals hij het zelf uiteindelijk noemde een 'southern' omdat de film "Django Unchained" uit 2012 zich afspeelde in het diepe zuiden.
Premiejager Dr. King Schultz ( Christoph Waltz ) bevrijdt de slaaf Django ( Jamie Foxx ) om hem vervolgens op te leiden als premiejager met het uiteindelijke doel om de slavin vrouw van Django ( Kerry Washington ) te bevrijden van de brute plantage eigenaar Calvin Candie ( Leonardo DiCaprio ).
Zoals in iedere Tarantino film is er weer een perfecte combinatie van bruut en overdreven geweld en geweldige dialogen en monologen. Foxx zet een mooi personage neer met een sterke karakter boog, maar de ster van de film is toch weer Waltz. De manier waarop hij zijn monologen houd en daarmee de kijker aan zich klampt is fenomenaal en zorgde voor zijn tweede Oscar in een Tarantino film. Daarnaast is de film gevuld met talloze sterke bijrollen van o.a. Samuel L Jackson en Don Johnson. Men heeft er lang op moeten wachten, maar de western van Tarantino is dan toch eindelijk een feit, en hij gooit er meteen zijn eigen look en feel tegenaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten