dinsdag 21 juli 2015

Hij is niet alleen maar een nummer

Na de verfilming van een aantal 'young adult' boeken zoals 'Twilight' probeerde regisseur D.J. Caruso ( Disturbia ) in 2011 met het eerste deel van de Lorien Legacies boeken, "I am Number Four" een nieuwe reeks te starten, maar tot nu toe is het bij dit ene deel gebleven.
Negen aliens zijn met hun bewakers gevlucht van hun planeet Lorien naar aarde, ze zijn de laatste van hun soort. Op aarde worden ze echter op numerieke volgorde vermoord door hun aardsveianden de Mogodoren. John Smith ( Alex Pettyfer ) is als na de dood van nummer 3 als nummer 4 aan de beurt en daarom gaat hij op de vlucht met zijn bewaker Henry ( Timothy Olyphant ). In de nieuwe stad ontmoet hij Sarah ( Dianna Argon ) en wordt hij verliefd, maar ook ontdekt hij dat hij bijzondere krachten heeft.
Het verhaal lijkt op zeer veel verhalen en is hierdoor niet echt bijzonder opvallend of vernieuwend. De special effect zien er goed uit, en ook de karakters zijn goed neergezet, maar door het wat slappe en generieke verhaal mis je toch wat.
Gezien het uitblijvende succes zijn er nog steeds geen vervolg films ( de boeken serie bestaat namelijk uit 6 boeken ) in de planning en die zullen er waarschijnlijk ook niet komen. Toch jammer dat je als filmkijker de afloop niet te weten komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten