dinsdag 7 juli 2015

Bereid je voor op het einde.

Dat Arnold Schwarzenegger niet altijd een onverslaanbare superheld hoeft te zijn laat hij zien in de film "End of Days" uit 1999 van regisseur Peter Hyams ( Timecop ).
Op 28 december 1999 zijn de inwoners van New York City klaar voor het begin van het millennium. De duivel heeft echter andere plannen en komt naar de stad om het lichaam te bezitten van een man ( Gabriel Byrne ) om daarna op zoek te gaan naar zijn gekozen bruid, de 20-jarige Christine York ( Robin Tunney ). Als hij bij haar een kind kan verwekken tussen 23:00 en middernacht op oudjaarsdag zal de wereld eindigen. De enige hoop is de atheïst ex-agent en inmiddels beroep dronkaard Jericho Cane ( Schwarzenegger ), die niet meer gelooft in God nadat zijn vrouw en dochter zijn vermoord.
Schwarzenegger laat zich van zijn donkere kant zien en zet allereerst een realistisch karakter neer dat daarna gewoon weer veranderd in de actieheld die we gewend zijn. Byrne is een heerlijke duivel die je zichtbaar ziet genieten van zijn rol. Een combinatie van de jaren 80 Arnold films met een wat duistere insteek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten