zondag 12 juli 2015

Word zij het laatste meisje?

Sommige films hebben zo'n unieke visuele stijl dat het verhaal zelf er minder toe doet. Dit eerste kan zeker gezegd worden voor de film "Final Girl" uit 2015 van regisseur Tyler Shields, maar door het slappe verhaal wordt het uiteindelijk geen bevredigend filmavondje.
William ( Wes Bentley ) traint Veronica ( Abigail Breslin ) voor een speciale missie. Ze moet zich voordoen als onschuldig blondje zodat ze door 4 jongens in de val kan worden gelukt. De 4 hebben al vele blonde meisjes opgejaagd in het bos en vermoord. Veronica moet hier een einde aan maken.
Breslin en Bentley zetten aardige rollen neer, al zijn ze niet altijd overtuigend. De beelden in deze film zien er geweldig uit en vooral de speling met licht, donker en schaduw komen goed tot zijn recht. Je kan goed zien dat regisseur Shields een fotograaf is aan de belichting en compositie. Maar het verhaal is gewoonweg niet goed uitgewerkt. Je komt niet te weten waarom de mensen doen wat ze doen, zowel bij de zogeheten goodguys als de badguys en daardoor ga je ook niet echt meeleven met beide. Er had met dit gegeven veel meer ingezeten als je ook echt geeft om de karakters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten