vrijdag 17 juli 2015

Een nummer is maar een nummer, toch...

"The Number 23" was het 23ste project van regisseur Joel Schumacher en als je de letters van de twee acteurs in de hoofdrollen, Jim Carrey en Virginia Madsen, bij elkaar optelt kom je ook aan het cijfer 23 en zo zit de hele film vol met 23 in bijna alles wat je ziet.
Walter Sparrow ( Carrey ) raakt zo geobsedeerd door een boek over het nummer 23 dat hij steeds meer parallellen ziet tussen zijn leven en dat van de hoofdpersoon Fingerling ( Ook gespeeld door Carrey ).
Deze bovennatuurlijke thriller laat zien dat Carrey meer kan dan alleen gekke bekken trekken, maar of dit genre helemaal bij hem past is af te vragen. Schumacher zet een sterke toon in het begin en vooral de visuele stijl van de scenes uit het boek is zeer sterk. Dat neemt niet weg dat het verhaal naarmate de film vordert wat uit elkaar valt en er word te veel uitgelegd waar de kijker eigenlijk niet op zit te wachten. Als kijker wil je zelf de puzzel oplossen en niet voorgekauwd krijgen. Wat zeer sterk begon eindigt helaas met een sisser.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten